تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 خرداد 1402 - 18:39
115 بازدید
کد خبر : 4430

عکس/ کشفِ یک جفت‌ پای ۳۰متری در پرو

عکس/ کشفِ یک جفت‌ پای ۳۰متری در پرو
این ژئوگلیف‌ها که به نامِ خطوطِ Nazca ـ برگرفته از نام صحرایی که در آن پیدا شده‌اند ـ معروف‌اند، اندازه‌شان گاهی به بالای 30متر می‌رسد و اغلب حیواناتی نظیر مرغ مگس‌خوار و میمون را بازنمایی می‌کنند. گرچه هدف دقیق از طرح‌ریزی آن‌ها مشخص نیست اما این باور در بینِ پژوهشگران وجود دارد که این خطوط برای یک نوع فعالیت آیینی مثل پیاده‌رویِ تشریفاتی ایجاد شده‌اند

به گزارش ماجراجو – پژوهشگران چندین ژئوگلیف ـ طراحی‌های عظیم حک‌شده روی زمین ـ را با استفاده از یک تکنیک جدید در پرو کشف کردند.

فرادید نوشت: باستان‌شناسان از توانِ یادگیری عمیق، که نوعی هوش مصنوعی است، برای پیدا کردنِ این طراحی‌ها که قدمت آن‌ها به هزاران سال قبل باز می‌گردد و بخشی از میراث جهانی یونسکو است، استفاده کردند.

این ژئوگلیف‌ها که به نامِ خطوطِ Nazca  ـ برگرفته از نام صحرایی که در آن پیدا شده‌اند ـ معروف‌اند، اندازه‌شان گاهی به بالای ۳۰متر می‌رسد و اغلب حیواناتی نظیر مرغ مگس‌خوار و میمون را بازنمایی می‌کنند.

گرچه هدف دقیق از طرح‌ریزی آن‌ها مشخص نیست اما این باور در بینِ پژوهشگران وجود دارد  که این خطوط برای یک نوع فعالیت آیینی مثل پیاده‌رویِ تشریفاتی ایجاد شده‌اند.

آن‌ها نخستین‌بار ۱۰۰سال قبل کشف شدند و طی دهه‌های بعدی، تعداد بیش‌تری از آن‌ها، اغلب به واسطه تصاویر هوایی از بالون و هواپیما، پیدا شد.

محققان می‌گویند، علی‌رغم این حقیقت که این طراحی‌های باستان معمولاً در مناطقِ وسیعی از بیابان گسترده شده‌اند، اما پیدا کردنِ اشکال جدید کار ساده‌ای نیست. دلیلش آن است که این خطوط از روی زمین قابل شناسایی نیستند و تصویربرداری هوایی نیز بسیار زمان‌بر است.

36

بنابراین محققان دانشگاه یاماگاتا در ژاپن تکنیکِ یادگیری عمیق را توسعه دادند که آموزش می‌بیند تا طراحی‌ها را از طریق تصاویر ماهواره‌ای مکان‌یابی کند.

محققان می‌گویند: «یادگیری عمیق یک نوع ماشینِ یادگیرنده خاص است که انعطاف و قدرتِ زیادی در تحلیل تصاویر، سخنرانی‌ها، زبان و غیره کسب می‌کند.» این تکنولوژی در باستان‌شناسی برای تحلیلِ شمایل‌نگاری، متون و نوشته‌های روی اشیائی که در جریان کاوش‌ها به دست آمده‌اند، استفاده می‌شود.

یکی از مشکلاتِ باستان‌شناسان در استفاده از این تکنولوژی آن بود که تنوع و تعداد طراحی‌های ژئوگلیفِ دردسترس برای آموزشِ ماشینِ یادگیرنده پایین بود.

محققان برای حلِ این مشکل یک رویکردِ تازه را در پیش گرفتند؛ براین‌اساس آن‌ها به تکنولوژی یادگیرنده آموزش دادند که بر اساس شباهت‌های اندک با سایر طراحی‌ها دست به شناساییِ ژئوگلیف‌ها بزند و لزوم شباهتِ کامل را حذف کردند.

37

به لطف تکنیک جدید ۴ژئوگلیف دیگر نیز شناسایی شد. این طراحی‌ها شاملِ یک انسان‌تبار با چماقی در دست؛ یک جفت پا (یا احتمالاً دست) با اندازه تقریبی ۷۷متر، یک ماهی و یک پرنده است. این طراحی‌ها که «تقریباً منحصربه‌فرد» توصیف شده‌اند، در بازدید از مکان تأیید شدند.

محققان می‌گویند با استفاده از تکنولوژی جدید امکان پیدا کردنِ ژئوگلیف‌ها ۲۱برابر سریع‌تر شده است.

خطوطِ Nazca در جنوب پرو در حدود ۲۶۰مایلی لیما قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: تصاویر/ کولاک کادیلاک در سال ۲۰۲۳؛ مجلل‌ترین خودرو تاریخ آمریکا از راه رسید

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 3 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۲
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.