تاریخ انتشار : شنبه 13 خرداد 1402 - 16:39
45 بازدید
کد خبر : 4116

رمزگشایی از مومیایی ۲۳۰۰ساله مصری؛ پسربچه‌ای که با ۴۹ طلسم محافظت می‌شد

رمزگشایی از مومیایی ۲۳۰۰ساله مصری؛ پسربچه‌ای که با ۴۹ طلسم محافظت می‌شد
محققان با استفاده از سی‌تی اسکن مومیایی یک پسر نوجوان را بررسی کرده و متوجه شده‌اند که اطراف بدن او طلسم‌های زیادی وجود دارد.

ماجراجو –آنچه که به‌صورت مومیایی از یک پسر نوجوان مصری باقی مانده است و در موزه قاهره نگهداری می‌شود، اخیراً مورد بررسی قرار گرفته است. محققان با روش‌های دیجیتالی دریافته‌اند که بدن این نوجوان با مقدار زیادی تعویذ یا طلسم و گیاه تزئین شده است.

گروهی از پژوهشگران در مطالعه جدیدی دریافته‌اند که یک نوجوان ۱۴ یا ۱۵‌ساله که نامی از او در دست نیست، به‌همراه مقدار زیادی طلسم وارد جهان پس از مرگ شده است. حداقل سی‌تی اسکن کامپیوتری نشان می‌دهد که مصریان باستانی چنین باوری داشتند؛ چرا که در اطراف بدن او حدود ۴۹ تعویذ قرار داده بودند.

مومیایی این پسر نوجوان به‌دقت تزئین شده بود

«سحر سلیم»، رادیولوژیست دانشگاه قاهره مصر که محقق ارشد این پژوهش بوده است، می‌گوید: «بدن این مومیایی به‌شکل قابل‌توجهی با ۴۹ طلسم تزئین شده است و این طلسم‌ها به‌زیبایی با نوعی چیدمان خاص در سه ردیف میان لایه‌های پارچه‌ها و در داخل فرورفتگی‌های بدن قرار گرفته‌اند.» بسیاری از این طلسم‌ها از جنس طلا هستند، ازاین‌رو محققان نام این مومیایی را «پسر زرین» گذاشته‌اند.

رمزگشایی از مومیایی 2300ساله مصری؛ پسربچه‌ای که با 49 طلسم محافظت می‌شد

سلیم می‌گوید تزئینات بدن پسر زرین مطابق با برخی آیین‌های کتاب مردگان مصری‌هاست که شامل آیین‌هایی برای کمک به ورود مردگان به جهان پس از مرگ می‌شود و دربرگیرنده موارد مختلفی مثل پوشاندن پا با صندل است. علاوه‌براین، بررسی‌ها نشان می‌دهند که تمام اندام‌های داخلی بدن این نوجوان به‌جز قلب او، از بدنش خارج شده بودند. محققان می‌گویند در اسکن‌ها توانسته‌اند دندان‌های این پسر را هم ببینند.

تابوت پسر زرین اولین‌بار در سال ۱۹۱۶ در گورستان Nag el Hassaya کشف شد که محل دفن درگذشتگان شهر «ادفو» بود. این پسربچه در حوالی زمانی دوره بطلمیوسی در ۳۳۰ سال پیش از میلاد مسیح زندگی می‌کرده و احتمالاً به خانواده‌ای بلندمرتبه مربوط بوده است. علت مرگ او مشخص نیست، اما هیچ اثر نامعمولی روی جسد این پسر دیده نمی‌شود.

نتایج این پژوهش در مجله Frontiers in Medicine منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: عکس/ باستان‌شناسان موفق به بازسازی چهره اولین زن باردار مومیایی دنیا شدند

منبع: دیجیاتو

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.